VW iki koldan ilerleyecek

VW iki koldan ilerleyecek

access_time19 Mayıs 2014 05:04
Volkswagen bir yandan model ve versiyon yeniliklerini sürdürecek diğer yandan satış ve satış sonrasında yeni uygulamalar getirecek
Geçen yılı pazar lideri olarak tamamlayan ve 2014’ün ilk 4 aylık döneminde de bu pozisyonunu sürdüren Volkswagen, avantajını iki koldan ilerleyerek pekiştirmeyi amaçlıyor. Levent Köprülü'nün Milliyet'teki haberine göre bir yandan yıl içinde model ve versiyon yenilikleri sunmaya devam edecek olan Volkswagen Binek Araç, diğer yandan da satış ve satış sonrasında yeni uygulamaları devreye sokacak.

Türkiye’nin, Almanya ve Çin dışında Volkswagen’in pazar lideri olduğu sayılı ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, adetsel açıdan ise VW dünyasında 33. sırada yer aldıklarını belirtti. Bu başarılarını sürdürmek amacıyla ürün gamının yanı sıra satış ve satış sonrası hizmetlerdeki yenilikçi uygulamaları devreye sokacaklarını söyleyen Uygun, yenilenen Polo’nun, model yeniliklerinin başlangıcı olduğunu vurguladı.

KULÜP HAVASI 
 

Bu yılın içinde tamamen yeni Passat’ın da devreye girebileceğini ifade eden Uygun, “Ürün yenilikleri son derece önemli. Ancak değişimi, ürünlerin yanı sıra yeni hizmetler, iletişim ve müşteri memnuniyetiyle de destekleyeceğiz” dedi.
Yeni devreye aldıkları ve “Volkswagenim” adını verdikleri platforma, bu anlamda önem verdiklerini kaydeden Uygun, “Kişilerin kendine özel sayfasının da olacağı ‘Volkswagenim’de, üyelere açık birçok etkinlik de yer alacak. Bir kulüp havası taşıyacak bu platform sayesinde, Volkswagen markasıyla bağların daha da güçleneceğine inanıyoruz” diye konuştu. Söz konusu uygulamayla, VW araç sahipleri bakım randevusu alabiliyor, aksesuar seçebiliyor, hatta ödedikleri servis faturalarına ulaşabiliyor. Buraya VW sahibi olmayanlar da katılabiliyor.

TASARIM, TEKNOLOJİ YENİLENDİ

Volkswagen’in uzun soluklu küçük modeli Polo, yenilenen versiyonuyla Türkiye’de satılmaya başlandı. Tasarımının yanı sıra motor seçenekleri ve teknolojisi de yenilenen Polo, 39 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.
Polo, yenilenen radyatör ızgarası, ön farları, tamamen değişen ön tamponuyla dikkat çekiyor. LED ön farlar, ilk kez isteğe bağlı seçenekler arasında. Aracın arka stop lambaları ve tamponunda da farklılıklar var. İç mekandaysa eğlence sistemleri, klima kontrolleri, direksiyon simidi (Golf’ten) ve döşemeler değişmiş. İsteğe bağlı seçilen eğlence sistemlerinde internete giriş de mümkün.

DAHA CİMRİ OLDU

Polo, yenilenen benzinli ve dizel motor seçenekleriyle, eskisine göre yüzde 20’ye varan oranlarda daha “yakıt cimrisi” oldu. Start/Stop ve fren enerjisi geri kazanımı gibi sistemlerin bulunduğu “BlueMotion Technology”, yeni Polo’nun “Comfortline” donanımıyla standart.

Giriş seviyesinde 5 ileri manuel şanzımanla donatılmış. 1.0 lt (75 PS) benzinli motor yer alıyor. Diğer benzinli seçenek 1.2 lt TSI (90 PS) ise, 7 ileri DSG şanzımanla alınabiliyor. 1.4 lt TDI dizel motorsa 75 ve 90 PS’lik iki farklı güç seçeneğine sahip. DSG, sadece 90 PS’lik seçenekte var.

Ayrıca Polo GTI’ın yerine, 1.4 lt TSI (150 PS) motorlu “Blue GT” versiyonu da satışa sunulacak.

SINIF ÖTESİ GÜVENLİK

Yenilenen Polo’da, kaza oluşmadan önce devreye giren ve kazayı engellemeye çalışan “Aktif Güvenlik Sistemleri” de sunuluyor. Tüm Polo versiyonlarında standart sunulan Elektronik Denge Programı’nın (ESP) yanında, “İkincil Çarpışma Freni” de fark yaratıyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)