Yerli otoyu unutmadık

Yerli otoyu unutmadık

access_time21 Kasım 2013 10:43
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil konusunda yine sanayicilere seslendi...
Sanayicilere seslenen Başbakan Erdoğan, "Yerli otomobili unutmuyorum" dedi. Helikopter üreten bir ülke olarak sıranın otomobile geldiğini söyleyen Erdoğan, "Taklitle ilk 10 arasına giremeyiz" sözleriyle sanayiciyi harekete geçmeye davet etti
3'üncü Sanayi Şûrası'nda sanayicilere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil üretimi telebini kararlı bir şekilde yineledi. "Taklitle öncü ülke olunmaz. Yerli otomobili unutmuyorum. Artık otomobilimizi kendimiz üretelim" diyen Başbakan, "Nasıl ki ATAK helikopterimizi üretir hale geldik, yerli otomobilimizi de üretmeliyiz" diye ekledi. 2023'te en az 10 küresel marka oluşturmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
REZERV 134 MİLYAR $'A ULAŞTI: Çözüm sürecinde elimizi taşın altına koymasaydık bu ekonomiyi 3 kat büyütemezdik. İhracatı 36 milyar dolardan alıp, 152.5 milyar dolara çıkaramazdık. Faizleri yüzde 63'ten tek haneli oranlara çekemezdik. 27.5 milyar dolar olarak devraldığımız Merkez Bankası döviz rezervini 134 milyar dolara çıkaramazdık.
RİSK ALMAYA DEVAM: İçerde de, dışarıda da risk almaya reform yapmaya, cesur olmaya devam edeceğiz. Eğer ilk 10'u hedefliyorsak, bunu gaye edinmişsek, bunu takipçi taklitçi olarak değil, bilgiyi de kendimiz üreterek başaracağız.
SANAYİCİYE DESTEK: Hükümet olarak bugüne kadar sanayicilerimizin önünü açmak için çok adımlar attık. Atmaya da devam edeceğiz. Sanayicilerimizle el ele verip, doğru adımları doğru zamanda atacağız ve Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Bir olacağız, beraber olacağız ve büyük hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız. Sanayicilerimiz artık yerli otomobil için karar vermelidir.

ERGÜN: İSTİKRARLI BİR DÖNEM YAŞIYORUZ
3'üncü Sanayi Şûrası'nda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin son 11 yıldır istikrarlı bir iktidar dönemi yaşadığını belirtti. Bu dönemde ihracatta düşük teknolojili ürünlerin payının ciddi olarak azaldığını, buna karşın orta teknolojili ürünlerin oranın arttığını anlatan Ergün, "Türkiye şu anda pek çok alanda dünyanın en başarılı ülkelerinden biri" değerlendirmesini yaptı. Ergün, gözetim, muayene ve standartların belirlenmesinin küresel rekabet açısından en önemli konulardan olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Türk Standardları Enstitüsü'nü hem uluslararası hem de ulusal alanda özel sektöre de katkı sağlayacak şekilde yapılandırma yoluna gittik. Hatta şimdi ulusal ve uluslararası düzeyde şirketleşme çalışmasını da yürütüyoruz." (Sabah)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)