Satıcı ile anlaşmalı eksperin tuzağına düştü, fena dolandırıldı

Satıcı ile anlaşmalı eksperin tuzağına düştü, fena dolandırıldı

access_time18 Mart 2022 14:06
İstanbul'da şubat ayında internette görüp beğendiği bir otomobili alan Miktat Fırat, satıcının götürdüğü ekspertiz firmasına güvenerek bir sürü problemi olan ve kilometresi 300 bin kilometre küçültülmüş otomobili satın aldı.


İstanbul'da yaşayan Miktat Fırat, otomobili satan kişi ile ekspertiz firmasının tuzağına düştü. İddiaya göre kilometresi gizlenen ve ekspertiz raporuna göre hasarları belirtilmeyen otomobili alan vatandaş, gerçeği bir başka ekspertiz firması sayesinde öğrendi.

Otomobili aldıktan kısa süre sonra problemlerle karşılaşan Fırat, araç muayene istasyonunda çalışan bir tanıdığının yönlendirmesi ile otomobili, Sultangazi'de bulunan başka bir ekspertiz firmasına götürdü. Buradaki incelemede, otomobilin kilometresinin düşürüldüğünü ve çok sayıda probleminin bulunduğunu fark etti.

Bunun üzerine hem ekspere hem de otomobili satın aldığı kişiye ulaşan Fırat, eksperin ve satıcının kusurları kabul etmediğini söyledi. Fırat, hem ekspertiz firmasından hem de otomobili aldığı kişiden şikayetçi oldu.

DOLANDIRICI: BANA DEVLET BİR ŞEY YAPAMAZ

Miktat Fırat şu açıklamaları yaptı:

Bu aracı şubat ayında almaya karar verdik ve ekspere götürdük. Bize firma bir sıkıntı olmadığını söyledi ama sonrasında aracımda onlarca hasar çıktı. Bunları bana söylememişti. Aracımın kusursuz olduğunu söylemişti. Satan kişi ile organize şekilde olduklarını düşünüyorum. Bize aracın düzgün olduğunu beyan etti. Biz de güvenerek bunu satın aldık. Araç muayene istasyonunda çalışan bir arkadaşım var. Ona sordum. Bana orijinal olmadığını söyledi. Sonra başka bir ekspertiz firmasına getirdim. Burada yapılan detaylı incelemede bize çok farklı şeyler söylediler. Bugün yalan beyanda bulunan eksperi aradım. Bana, 'Devlet bana bir şey yapamaz' dedi. Aracı aldığım kişi ile görüştüm. Böyle bir araç satmadığını söyledi. Nasıl bir dolandırıcılığa düştüm anlamıyorum.

'BÖYLE BİR ARAÇ SATMADIK DİYORLAR'

Otomobili satın alırken Miktat Fırat'ın yanında bulunan Serkan Özfırat şunları kaydetti:

Aracı biz aldığımızda kendi ekspertizlerine götürmüşler. Biz sonradan fark ettik. Sonra biz kendimiz eksper yaptırdık. Onların yaptırdığı eksper ile bizim yaptırdığımız arasında hiçbir benzerlik yok gerçekten. Şanzımanın da ve bir çok aksesuarında oynamalar var. Airbagler dahil her yerde oynama var. Arıyoruz, mesaj atıyoruz ilk görüştüğümüzde bize dediler ki 1 ay süre verin aracı geri alacağız. Ama şimdi görüşüyoruz, böyle bir araç satmadık diye inkar ediyorlar. Aracı bize 106 bin TL'ye sattılar, elimizde satış kağıtları var, '80 bin TL'ye geri alırız' diyorlar. Kendi araçlarını geri alıp 26 bin TL çöp edecekler.

'MOTOR BİTİK DURUMDA, AĞIR HASAR VAR'

Yapılan son ekspertizle aracın tüm problemlerini ortaya çıkartan Ferdi Gökçe, "Araç bize geldiğinde tespitini yaptık. Araçta ağır hasar var. Bunların beyanını yaptık. Arkadaşları kendi tanıdıkları yerlere götürmüşler. Elimiz de raporları var demişler ki aracın motoru %80 iyi durumda ama öyle bir şey yok. Motor bitik durumda. Biz söyledik ama arkadaşları kandırmışlar. Araç 470 binde demişler ki, 170 bin kilometre de. Bu araçlardan herkes anlamaz, danışmak çok önemlidir. Bu kadar ciddi bir fark olabilir mi? Hilenin her şeyini raporun altına yazmış ama anlatırken öyle anlatmamış. İnsanlar o heyecanla iyi bir araç aldıklarını sanıp koşa koşa notere gitmişler" ifadelerini kullandı.

İkinci el otomobillerde 'kilometre' dolandırıcılığına dikkat

Hurda araç dolandırıcıları tutuklandı

Araç ve konut dolandırıcılığında tüzel bilirkişi dönemi başlıyor

TOGG'dan 'dolandırıcılık' uyarısı

Dolandırıcıların kapora tuzağı

Dolandırıcılardan akıl almaz kapora sahtekarlığı

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)